Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Κωτσόβολος: Πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου σε καλωσορίζει στο Σπίτι της Τεχνολογίας στην Κύπρο!

0

Με δυο υπερσύγχρονα φυσικά καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.kotsovolos.cy και ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, η Κωτσόβολος μας καλωσορίζει σε ένα πλούσιο κόσμο γεμάτο ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, με ό,τι νεότερο υπάρχει στην τεχνολογία. Ετοιμάσου να τον γνωρίσεις, σύντομα!

Η Κωτσόβολος είναι μέλος του ομίλου Dixons Carphone plc, μιας από τις κορυφαίες διεθνείς εταιρίες λιανικής ηλεκτρικών ειδών, κινητών συσκευών και υπηρεσιών με 864 καταστήματα, 16 websites και 32.500 υπαλλήλους σε 8 χώρες.

Είναι ακόμα η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής με ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, με 93 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα kotsovolos.gr, και ένα άρτια καταρτισμένο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών.

Οι καινοτόμες εφαρμογές για γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη εξυπηρέτηση και οι ειδικά διαμορφωμένοι, υψηλής αισθητικής χώροι, προσφέρονται για να ζήσεις, να δοκιμάσεις και να απολαύσεις στιγμές με τα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα, μέσα από πολλές διαδραστικές καινοτόμες τεχνολογίες.

Ανάμεσα στις μοναδικές υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα υπερσύγχρονα καταστήματα της Κωτσόβολος στην Κύπρο, συγκαταλέγεται και το Service Point -Fix & Go, το εξιδεικευμένο σημείο επισκευών μέσα στο κατάστημα, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, που αναλαμβάνει να επισκευάσει ή να αναβαθμίσει Laptops-Smartphones-Tablets και Desktop PCs, μέσα σε μόνο μια ώρα! Διαθέτει ακόμη, τα Quick Points, τα ειδικά διαμορφωμένα εξωτερικά σημεία του καταστήματος, για την παραλαβή διαδικτυακών και τηλεφωνικών αγορών.

Η μέχρι στιγμής αγοραστική εμπειρία αλλάζει και χάρη στις ταχύτητες συναλλαγών στην Κωτσόβολος, αφού οι πληρωμές μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε σημείο του καταστήματος μέσω του τερματικού POS που φέρει πάνω του ο σύμβουλος πωλήσεων, αλλά μπορούν να γίνουν ακόμα και με μετρητά μέσα από ειδικά μηχανήματα.

Η Κωτσόβολος φροντίζει η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη σε όλους. Γι’ αυτό και με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» τα  καταστήματα στην Κύπρο, έχουν σχεδιαστεί με πρότυπα που να είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, διαθέτοντας εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως και προϊόντα με υποστηρικτικές τεχνολογίες για ΑμεΑ.

Ως κορυφαίος προορισμός ανακύκλωσης στην Ελλάδα, η Κωτσόβολος πρωτοπορεί και για κάτι ακόμα: στις οικολογικές παραδόσεις παραγγελιών με το Εco Quick Drop, όπου με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα που αφήνουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα, παραδίδει αυθημερόν σε κέντρα μεγάλων πόλεων. Σύντομα η πρωτοβουλία αυτή και στην Κύπρο!   

H Κωτσόβολος φέρνει την τεχνολογία στη Λευκωσία και τη Λεμεσό και έρχεται αποφασισμένη να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της κυπριακής αγοράς και στην εξέλιξη του σύγχρονου Omnichannel Retailing της χώρας.

Σύντομα λοιπόν, τα δυο υπερσύγχρονα καταστήματα Κωτσόβολος, ανοίγουν επίσημα τις πόρτες τους στην Κύπρο για να σε υποδεχτούν στο σπίτι της τεχνολογίας και να σε ταξιδέψουν στο μέλλον. Ετοιμάσου να ζήσεις μια καλύτερη ζωή!

Τα δυο υπερσύγχρονα φυσικά καταστήματα Κωτσόβολος σε Λευκωσία και Λεμεσό, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.kotsovolos.cy και ένα σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, σας καλωσορίζουν στο σπίτι της τεχνολογίας!

  • Διεύθυνση Καταστήματος Λευκωσίας:

Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ 22 & Γωνία Μνασιάδου ΤΚ 1065- Λευκωσία

  • Διεύθυνση Καταστήματος Λεμεσού:

Λεωφόρος Αγίου Αθανασίου 33, Λινόπετρα ΤΚ 4102 Άγιος Αθανάσιος- Λεμεσός

  • Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης: 22459999

Έλα να ζήσεις την εμπειρία!

Πέραν το 5000 ελέγχων – Σέρβιρε πελάτες που δεν είχαν safepass

0

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία πέραν των 5,000 ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, ενώ υπενθυμίζεται ότι, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των θετικών κρουσμάτων, οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου “safe pass” είναι υποχρεωτική.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 88 καταγγελίες πολιτών, που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ επτά πρόσωπα καταγγέλθηκαν σε χώρους εστίασης γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο “safe pass”, όπως προνοείται  στο σχετικό διάταγμα.

Παράλληλα, καταγγέλθηκαν επτά ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών (δύο στη Λευκωσία, τρεις στη Λεμεσό και δύο στην Πάφο) για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, εκ των οποίων η μια αφορούσε το “safe pass”, αφού ο υπεύθυνος υποστατικού στη Λευκωσία, εξυπηρετούσε πελάτες που δεν είχαν το “safe pass” και του επιβλήθηκε εξώδικο ύψους 1.500 ευρώ.

Άνοιξαν θέσεις εργασίας στη CYTA – Ψάχνει σε όλες τις πόλεις

0

Όλες οι πληροφορίες – Πόσα ευρώ δίνουν την ώρα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις – Αποζημίωση στις αργίες
Προσωπικό ψάχνει η CYTA σε όλες τις πόλεις για διαφορετικές θέσεις. Δείτε αναλυτικά ποιές θέσεις άνοιξαν αλλά και πόσο πληρώνουν και ποιές οι προϋποθέσεις:

1/ Ωρομίσθιο Προσωπικό – Βοηθοί Καταστημάτων (Αρ. Προκήρυξης: 1/2021)

Δείτε επίσης:
Άνοιξαν θέσεις στο Ταχυδρομείο: Με απολυτήριο Λυκείου μπαίνεις
Πόσοι εργάζονται στα κυπριακά καζίνο – Ανοίγουν χιλιάδες θέσεις
Οι θέσεις αυτές αφορούν εργασία σε τμήματα εξυπηρέτησης πελατών σε όλες τις πόλεις.

Καθήκοντα:

Είσπραξη λογαριασμών και λοιπών οφειλών πελατών.
Έκδοση τιμολογίων, έλεγχος εισπράξεων, ισοζυγισμός ταμείου.
Παροχή σχετικών πληροφοριών και πώληση τηλεφωνικών συσκευών και άλλων προϊόντων/ υπηρεσιών.
Παροχή πληροφοριών, βασική υποστήριξη, προώθηση και πώληση υπηρεσιών.
Βοηθητικές ή άλλες εργασίες.
Οποιαδήποτε άλλη ειδική, γραφειακή ή σχετική με τα πιο πάνω εργασία του ανατεθεί από τη Cyta.
Ώρες/Μέρες Εργασίας:

Ελάχιστος αριθμός ωρών εργασίας: 24 με μέγιστο 45 ώρες την εβδομάδα, βάσει των αναγκών της Υπηρεσίας.
Σύστημα βάρδιας.
Έξι ημέρες την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών της Cyta. Νοείται ότι θα καθορίζεται τουλάχιστον μία ημέρα ανάπαυσης (day off) την εβδομάδα.
Σημ.: Οι ώρες και μέρες εργασίας ενδέχεται να προσαρμόζονται αναλόγως των εκάστοτε αναγκών της Cyta.2/ Ωρομίσθιο Προσωπικό – Βοηθοί Τηλεξυπηρέτησης (Αρ. Προκήρυξης: 2/2021)

Οι θέσεις αυτές αφορούν εργασία σε Τμήματα τηλεφωνικής/ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης της Cyta στη Λευκωσία και Λεμεσό.

Καθήκοντα:

Παροχή πληροφοριών για λογαριασμούς, προϊόντα και υπηρεσίες.
Καταχώρηση παραγγελιών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Τεχνική υποστήριξη υπηρεσιών.
Εκστρατείες ενημέρωσης/προώθησης και συγκράτησης πελατών.
Χειρισμός παραπόνων.
Οποιαδήποτε άλλη ειδική, γραφειακή ή σχετική με τα πιο πάνω εργασία του ανατεθεί από τη Cyta.
Ώρες/Μέρες Εργασίας:

Ελάχιστος αριθμός ωρών εργασίας: 24 με μέγιστο 45 ώρες την εβδομάδα, βάσει των αναγκών της Υπηρεσίας.
Σύστημα εικοσιτετράωρης βάρδιας (όπου ισχύει).
Έξι ημέρες την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών της Cyta. Νοείται ότι θα καθορίζεται τουλάχιστον μία ημέρα ανάπαυσης (day off) την εβδομάδα.
Σημ.: Οι ώρες και μέρες εργασίας ενδέχεται να προσαρμόζονται αναλόγως των εκάστοτε αναγκών της Cyta.3/ Ωρομίσθιο Προσωπικό – Βοηθοί Τεχνικής Εργασίας (Αρ. Προκήρυξης: 3/2021)

Οι θέσεις αυτές αφορούν τεχνική εργασία, εντός ή εκτός των κτηρίων της Cyta, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, σε όλες τις πόλεις.

Καθήκοντα:

Παροχή υπηρεσιών σε πελάτες (νέες εγκαταστάσεις, μεταφορά, κ.α.) και άρση βλαβών.
Αντικατάσταση/Συλλογή/Διαχείριση τερματικού εξοπλισμού από τα υποστατικά των πελατών.
Αναρρίχηση σε πασσάλους/σκάλα και κατάβαση σε φρεάτια επισκέψεως, όπου απαιτείται, για εκτέλεση εργασιών.
Σύνδεση/εγκατάσταση/Τερματισμός Καλωδίων (Χάλκινα/Οπτικά) για κατασκευή δικτύου.
Άλλες εργασίες τεχνικής φύσεως.
Οποιαδήποτε άλλη εργασία ή έργο που απορρέουν από τα πιο πάνω καθήκοντα του ανατεθεί από τη Cyta.
Αναρρίχηση και εκτέλεση εργασιών σε πυλώνες, ιστούς και κτίρια της Cyta και άλλων συνεργατών Παγκύπρια ή Αναρρίχηση και εκτέλεση εργασιών στους πύργους Κινητής Τηλεφωνίας και Συστημάτων μετάδοσης της Cyta (μόνο σε περίπτωση που οι υποψήφιοι που θα περιληφθούν στον κατάλογο επιτυχόντων εκδηλώσουν ενδιαφέρον όταν κληθούν σε μεταγενέστερο στάδιο και επιτύχουν σε πρόσθετη εξειδικευμένη αξιολόγηση για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών).
Ώρες/Μέρες Εργασίας:

Ελάχιστος αριθμός ωρών εργασίας: 35 με μέγιστο 48 ώρες την εβδομάδα, βάσει των αναγκών της Υπηρεσίας.
Σύστημα βάρδιας.
Έξι μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα – Σάββατο, με βάση το εκάστοτε ωράριο απασχόλησης της Μονάδας.
Σημ.: Οι ώρες και μέρες εργασίας ενδέχεται να προσαρμόζονται αναλόγως των εκάστοτε αναγκών της Cyta.Τα πιο κάτω ισχύουν για όλες τις πιο πάνω θέσεις:

Προϋποθέσεις

Πολύ καλή κατάσταση υγείας και φυσική καταλληλότητα σε βαθμό που να επιτρέπουν τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της κάθε θέσης, αποτελούν ουσιαστικές και καθοριστικές επαγγελματικές προϋποθέσεις και θα αξιολογηθούν κατά την προσφορά διορισμού, όταν προκύψει, μέσω των κατάλληλων ιατρικών εξετάσεων. Στις προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνεται για τις θέσεις Βοηθών Τεχνικής Εργασίας και ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) με μέγιστο όριο 30 για σκοπούς πρόσληψης, με βάση διεθνή πρότυπα/πρακτικές. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση πρόσληψης, για τις θέσεις Βοηθών Τεχνικής Εργασίας, η φυσική καταλληλότητα του προσωπικού επανεξετάζεται και πριν την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου.
Πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτης άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άτομο που είναι σύζυγος ή τέκνο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας ή πολίτη άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που έχει τη συνήθη διαμονή του στην Κύπρο.
Να έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.
Εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές ή συμπλήρωση άοπλης θητείας ή εναλλακτικής πολιτικής κοινωνικής υπηρεσίας, όπου ισχύει.
Κατοχή άδειας οδήγησης (χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) (για θέσεις Βοηθών Τεχνικής Εργασίας) / Κατοχή άδειας οδήγησης (χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων) (για θέσεις Βοηθών Καταστημάτων και Βοηθών Τηλεξυπηρέτησης) κατά την προσφορά διορισμού
Η καταδίκη επί συγκεκριμένων αδικημάτων και η απόλυση ή τερματισμός υπηρεσιών από τη Cyta ή τη δημόσια υπηρεσία ή οποιαδήποτε υπηρεσία ή οργανισμό δημοσίου δικαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οποιουδήποτε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιφέρει ανικανότητα για πρόσληψη.
Πλήρωση οποιωνδήποτε άλλων προϋποθέσεων προβλέπονται στους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού της ΑΤΗΚ (αντίγραφο των κανονισμών μπορεί να δοθεί από τη Cyta εφόσον ζητηθεί).
Απαιτούμενα προσόντα/ Γνώσεις/ Ικανότητες

Απολυτήριο αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Δημοκρατίας εξατάξιας/ επτατάξιας Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης, με κατώτατο γενικό βαθμό 16 στα 20 ή 80 στα 100 ή ισότιμη βαθμολογία αποδεκτή από τη Cyta (ο ελάχιστος κατώτατος βαθμός δεν απαιτείται σε περίπτωση κατοχής διπλώματος ή πτυχίου, διετούς τουλάχιστον φοίτησης σε μεταλυκειακό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα).
Καλή γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής γλώσσας.
Καλή γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Γνώσεις/ικανότητες απαραίτητες για τη θέση περιλαμβανομένων Εξυπηρέτησης Πελατών, αντοχής στην πίεση, πειστικότητας, αριθμητικού συλλογισμού, προφορικής επικοινωνίας, βασικές γνώσεις χρήσης τεχνολογίας κ.ά.
Απολαβές

Ισχύει σύστημα μισθοδοτικών κλιμάκων με αρχική ωριαία αμοιβή,
€6,36 (έξι ευρώ και τριανταέξι σεντ) την ώρα για τις θέσεις Βοηθών Καταστημάτων και Βοηθών Τηλεξυπηρέτησης.
€7,16 (επτά ευρώ και δεκαέξι σεντ) την ώρα για τις θέσεις Βοηθών Τεχνικής Εργασίας.
Σημ.: Η μισθοδοσία καθορίζεται από την εκάστοτε ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και προσαρμόζεται με βάση την εκάστοτε μεταβολή του τιμαριθμικού επιδόματος.

Ωφελήματα

Ταμείο Προνοίας, 13ος Μισθός, αποζημίωση κατά τις επίσημες αργίες κ.ά.
Διαδικασία υποβολής αίτησης:

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους κάνοντας κλικ στον πιο κάτω σύνδεσμο Καταχώρηση Αίτησης. Αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές από τις 9:00 πμ την Δευτέρα 28/6/2021, μέχρι και τις 12:00 μμ (το μεσημέρι) την Τρίτη 6/7/2021.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταβάλουν τίμημα υποβολής αίτησης το οποίο ανέρχεται στα €20 ανά θέση. Το τίμημα υποβολής αίτησης για κάθε θέση θα πρέπει να καταβληθεί ηλεκτρονικά (μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας) μαζί με την αίτηση. Τονίζεται ότι το τίμημα υποβολής αίτησης δεν θα επιστρέφεται για κανένα λόγο.

Οδηγίες για συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και καταβολή του τιμήματος συμμετοχής υπάρχουν στην πιο πάνω ιστοσελίδα. Δεκτές θα γίνονται μόνο οι αιτήσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της πιο πάνω ιστοσελίδας και αφού καταβληθεί το τίμημα υποβολής αίτησης (οριστική υποβολή και πληρωμή). Νοείται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για όλες τις θέσεις που ενδιαφέρονται και να καταβάλουν το απαιτούμενο τίμημα μέχρι την ημερομηνία λήξης της προκήρυξης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων υπάρχουν στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι τα προσωπικά δεδομένα των αιτητών δύναται να τηρούνται σε αρχείο και η επεξεργασία τους θα γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την σχετική Πολιτική της Cyta.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποτείνονται στο τηλέφωνο: 22701888 (Δευτέρα – Παρασκευή, 8:00-13:30) ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο vacancies@cyta.com.cy.

Σημειώνεται ότι η ενημέρωση των υποψηφίων στα διάφορα στάδια της διαδικασίας γίνεται κυρίως μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails) ή/και γραπτών μηνυμάτων (sms) με βάση τα στοιχεία που δηλώνουν στην αίτησή τους. Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να ελέγχουν το Spam/Junk Folder στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο (email) καθώς και ότι δεν υπάρχει φραγή στο κινητό τους τηλέφωνο για παραλαβή των γραπτών μηνυμάτων (sms).

Τονίζεται ότι είναι ευθύνη των αιτητών να ενημερώσουν τις Υπηρεσίες Προσωπικού της Cyta, σε περίπτωση που τα στοιχεία επικοινωνίας τους διαφοροποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο σε σχέση με αυτά που θα υποβάλουν αρχικά στην αίτηση τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο vacancies@cyta.com.cy, στο οποίο θα πρέπει να αναγράψουν τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, αριθμό υποψηφίου και τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν διαφοροποιηθεί. Σε αντίθετη περίπτωση ενδέχεται να αποκλειστούν από τη διαδικασία αφού δεν θα είναι εφικτός ο εντοπισμός τους από τη Cyta.

Η Cyta ουδεμία ευθύνη φέρει για τον μη εντοπισμό ή/και ενημέρωση υποψηφίων σε περίπτωση διαφοροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας τους ή / και αδυναμίας επικοινωνίας για λόγους που αφορούν ευθύνη υπό τον έλεγχο του υποψηφίου (π.χ. φραγή στη λήψη μηνυμάτων, μη έλεγχος όλων των φακέλων μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).

Ξεπέρασαν τα 300 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Όλες οι πληροφορίες

0

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 28 Ιουνίου 2021:

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 378.

54 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 37,546 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

314 (ποσοστό θετικότητας: 0,84%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 75,099.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 378, εκ των οποίων:

 

254 άντρες (67%), και

124 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

 

Β. Νοσηλευόμενοι:

 

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 54 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

 

Από τους 17 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι εφτά είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι οκτώ σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

 

Νοσηλευτήριο Θάλαμος Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(24 ασθενείς)

 

Θάλαμος COVID 21

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 3

Λευκωσίας

(13 ασθενείς)

 

Θάλαμος COVID 4

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 9 (2 εκτός αναπνευστήρα)

Λεμεσού

(16 ασθενείς)

 

Θάλαμος COVID 11

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 5

Μακάρειο

(1 ασθενής)

 

Θάλαμος COVID 1

 

 

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

 

Από τις 37,546 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 6,221 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 31,325 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 314 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

 

28 κρούσματα από 368 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

9 κρούσματα από 4,115 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

32 κρούσματα από 1,423 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

16 κρούσματα από 304 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

6 κρούσματα από 431 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.

223 κρούσματα από 30,894 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

 

11 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

 

Επαρχία / Τομέας Αριθμός τεστ Αριθμός θετικών Ποσοστό θετικότητας

Λευκωσία 11,531 75 0,65%

Λεμεσός 7,293 43 0,59%

Λάρνακα 4,309 31 0,72%

Πάφος 2,858 13 0,45%

Αμμόχωστος 2,810 58 2,06%

Οίκοι Ευγηρίας Λευκωσία 268 0

Λάρνακα 241 0

Πάφος 258 0

Αμμόχωστος 182 0

Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού 284 0

Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου 213 0

Εθνική Φρουρά 369 3

Ειδικά Σχολεία 278 0

 

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές τροφίμων-ποτών. Δυσαρέσκεια καταναλωτών (ΠΙΝΑΚΕΣ)

0

Αυξήσεις σε τρόφιμα και διάφορα προϊόντα καθώς και υπηρεσίες καταγράφει έρευνα του Συνδέσμου Καταναλωτών – Δείτε πίνακες – Τι αναφέρει στη Cyprus Times o Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές τροφίμων, ποτών και άλλων υπηρεσιών διαπιστώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, ο οποίος παραθέτει στοιχεία στη Cyprus Times τα οποία καταγράφει αναλυτικά.

Οι αυξήσεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριο Δρουσιώτη, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν άμεση σχέση και με τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου.

«Αυξήσεις, όπως τις καταγράφουμε εντοπίζονται σε αλεύρι και άλλα δημητριακά, στο χοιρινό κρέας, σε είδη φρέσκων θαλασσινών, σε αυγά, φρούτα, σε αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά» τόνισε ο κ.Δρουσιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ:

Σε κίτρινο φόντο και κόκκινα γράμματα στις τιμές τροφίμων είναι οι αυξήσεις και σε πράσινο φόντο οι μειώσεις που είναι σχεδόν μηδαμινές, όπως εξηγεί ο κ.Δρουσιώτης.

Θορυβημένος ο Πρόεδρος από την επιδημιολογική εικόνα. Στο Προεδρικό αύριο οι επιστήμονες

0

Προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση η κακή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τον Πρόεδρο να κρίνει σκόπιμο να ακούσει τις απόψεις της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από την προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξάλλου, χθες μετά από αρκετές εβδομάδες, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ξεπέρασε το 200, ενώ το ποσοστό θετικότητας αυξήθηκε στο 0,54%.

Ένοχος για ανθρωποκτονία ο Ρώσος οδηγός για το θανατηφόρο το 2019 με θύμα τον Παναγιώτη

0

Ένοχος για ανθρωποκτονία ο 50χρονος Ρώσος, όπου στις 27 Νοεμβρίου 2019, ενώ οδηγούσε μεθυσμένος, κτυπήσε σφοδρά με το τζιπ όχημα του στο προπορευόμενο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο άτυχος Παναγιώτης, 27 ετών ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

 

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού εκδόθηκε την Παρασκευή (25/6) ενώ η ποινή στον 50χρονο θα επιβληθεί στις 12 Ιουλίου.

 

Ο 50χρονος από την Ρωσία, είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για τροχαίο.

 

Ο Ρώσος να θυμίσουμε ότι όταν κλήθηκε να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, δεν παραδεχόταν αυτή της ανθρωποκτονίας.

Ο Σταύρος Γεωργίου φτιάχνει φλαούνες με την πρέσβειρα των Η.Π.Α.

0
Πρόταση 1 month ago
Ο Σταύρος Γεωργίου φτιάχνει φλαούνες με την πρέσβειρα των Η.Π.Α.


…χρησιμοποιώντας υλικά από τα METRO


O αγαπημένος Σταύρος Γεωργίου, ή αλλιώς Σταυρής, είχε μια πολύ σημαντική καλεσμένη στις εγκαταστάσεις του, την κυρία Judith G. Garber, πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, και μαζί έφτιαξαν παραδοσιακές φλαούνες!

Όλα τα υλικά ήταν από τις υπεραγορές που εμπιστεύεται ο Σταυρής για ποιοτικά υλικά, που δεν είναι άλλες από τα METRO. Δείτε τη σπιτική συνταγή για φρεσκοζυμωμένες, παραδοσιακές και αυθεντικά Κυπριακές φλαούνες… έπιπλοοο.

Πριν μελετήσετε όμως τη συνταγή και αρχίσετε το φούρνισμα, δείτε ακόμα μικρά μυστικά για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα με τις φλαούνες σας:

Tip 1: Μην ανοιγοκλείνετε συνεχώς το φούρνο, για να μην προκαλούνται απότομες εναλλαγές στις θερμοκρασίες ψησίματος.

Tip 2: Βάλτε τα ταψιά σας ταυτόχρονα στο φούρνο και τοποθετήστε τα στη μέση του φούρνου, ούτε πολύ χαμηλά, αλλά ούτε και πολύ ψηλά, για να πάρουν οι φλαούνες σας ένα ωραίο χρώμα.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή του Σταυρή για παραδοσιακές φλαούνες που μοσχοβολούν, με υλικά από τα METRO, εδώ.

Κωτσόβολος: Το Κατάστημα του Μέλλοντος στην Κύπρο

0

H εταιρεία Κωτσόβολος φέρνει την τεχνολογία στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό ταξίδι αγοραστικής εμπειρίας μέσα από τα δύο υπερσύγχρονα καταστήματά της.

Ένας πλούσιος κόσμος γεμάτος ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, με ό,τι νεότερο υπάρχει στην τεχνολογία, θα είναι εκεί, περιμένοντάς σε να τον γνωρίσεις. Οι καινοτόμες εφαρμογές για γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη εξυπηρέτηση, οι ταχύτητες στην πληρωμή, οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για να ζήσεις, να δοκιμάσεις και να χαρείς τις αγαπημένες σου συσκευές, θα φέρουν πιο κοντά την online με την offline ζωή σου.

Ανακάλυψε τη δύναμη της τεχνολογίας

Μπαίνοντας στον Κωτσόβολο, ένας συναρπαστικός κόσμος θα αποκαλυφθεί μπροστά σου. Είναι το κατάστημα που έρχεται από το μέλλον για να προσγειωθεί στο παρόν. Αυτή πολύ πιθανόν θα είναι και η πρώτη ενθουσιώδης διαπίστωση που θα κάνεις από την πρώτη κιόλας στιγμή και πίστεψέ μας, θα ακολουθήσουν πολλές άλλες ευχάριστες εκπλήξεις σε κάθε τετραγωνικό που θα περπατήσεις.

Κι αυτό γιατί ο Κωτσόβολος, σε προκαλεί συνεχώς να ανακαλύψεις τη δύναμη της τεχνολογίας μέσα από μια απόλυτη αγοραστική εμπειρία. Πώς; Προσδέσου και το ταξίδι ξεκινά.

Μέσω των QR και NFC Technologies θα έχεις τη δυνατότητα να σκανάρεις όλα τα Connected E-Labels που βρίσκονται τοποθετημένα μπροστά από κάθε προϊόν μέσα στο κατάστημα. Με αυτό τον τρόπο αποκτάς πρόσβαση σε πληθώρα χαρακτηριστικών και πληροφοριών για τη συσκευή που σε ενδιαφέρει. Η πλοήγησή σου στο κατάστημα, είναι έτσι σχεδιασμένη, για να ανακαλύψεις την πραγματική αξία και τα οφέλη της αγοράς σου.

Φαντάσου, να δοκιμάζεις wearable προϊόντα και να απογειώνεις την εμπειρία, χρησιμοποιώντας μία μπογιά με βάση το νερό. Να μετακινείς συρόμενες εφαρμογές με digital monitors, μπροστά από την μικροσυσκευή που σε ενδιαφέρει και αυτομάτως η οθόνη να γεμίζει με πλούσιο περιεχόμενο για τις δυνατότητές της. Να δοκιμάζεις και να συγκρίνεις ηλεκτρικές σκούπες σε διαφορετικές επιφάνειες και να ακούς τον πραγματικό θόρυβο που κάνουν. Αυτές και άλλες πολλές διαδραστικές καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές, θα σε φέρνουν συνεχώς σε πραγματική επαφή και χρήση με την αγαπημένη σου συσκευή.

Ο τέλειος προορισμός διασκέδασης

Τα καταστήματα Κωτσόβολος είναι προορισμός διασκέδασης. Θα το διαπιστώσεις από την υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει τους όμορφους και άνετους χώρους του, οι οποίοι προσφέρονται για να ζήσεις, να δοκιμάσεις και να απολαύσεις στιγμές με τα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα. Μια σειρά δυνατών εκδηλώσεων θα σε περιμένουν, όπως Live Cooking Events, μεγάλα σύγχρονα Gaming Events και τουρνουά, και πολλά άλλα. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του gaming με τον πιο high end εξοπλισμό και νεανικό σχεδιασμό, θα είναι εκεί όποτε θες για να διασκεδάσεις, παίζοντας. Στον Κωτσόβολο ακόμα μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του καφέ, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Μπορείς επίσης να κάνεις το διάλειμμά σου, να χαλαρώσεις και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί, συζητώντας για τις ανάγκες σου με έναν Σύμβουλο πωλήσεων.

Τελευταίο, και πολύ σημαντικό, είναι η εμπειρία του μοναδικού προϊοντικού τμήματος ‘’Live and Interactive Smart Home Devices’’. Με άλλα λόγια, θα δοκιμάζεις έξυπνες οικιακές συσκευές και θα ανακαλύπτεις σε πραγματικό χρόνο και χώρο υψηλής προσομοίωσης, πώς είναι να ζεις και να απολαμβάνεις τη ζωή σε ένα σπίτι, εύκολα και έξυπνα.

Ταχύτητα στις συναλλαγές

Οι συναλλαγές στον Κωτσόβολο γίνονται εύκολα, γρήγορα και απλά. Σκέψου μόνο, πως αν επιλέξεις να πληρώσεις μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας- έχεις τη δυνατότητα, να ολοκληρώσεις τη συναλλαγή σου γρήγορα, σε οποιοδήποτε σημείο του καταστήματος μέσω του τερματικού POS που φέρει πάνω του ο σύμβουλος πωλήσεων, χωρίς να περάσεις καν από το ταμείο.

Τα υπερσύγχρονα καταστήματα της Κωτσόβολος διαθέτουν ακόμη, το Service Point -Fix & Go. Το εξιδεικευμένο σημείο επισκευών μέσα στο κατάστημα, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, αναλαμβάνει να επισκευάσει ή να αναβαθμίσει Laptops-Smartphones-Tablets και Desktop PCs, μέσα σε μόνο μια ώρα! Επίσης τα Quick Points, τα ειδικά διαμορφωμένα εξωτερικά σημεία του καταστήματος, θα είναι εκεί για να παραλάβεις άμεσα και με ασφάλεια, τα προϊόντα των διαδικτυακών και τηλεφωνικών σου αγορών.

Τεχνολογία χωρίς εμπόδια: Ίδιοι στις ανάγκες- Ίσοι στην Τεχνολογία

Οι άνθρωποι αξίζουν να απολαμβάνουν τις στιγμές τους στο μέγιστο και η τεχνολογία μπορεί να μας παρέχει αμέτρητες δυνατότητες για μια ζωή χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Γι’ αυτό και ο Κωτσόβολος φροντίζει η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη σε όλους. Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» το επιτυγχάνει, διευκολύνοντας άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή.

Τα καταστήματα στην Κύπρο, έχουν σχεδιαστεί με πρότυπα που να είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, διαθέτοντας εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως και προϊόντα με υποστηρικτικές τεχνολογίες για ΑμεΑ.

Το περιβάλλον στο επίκεντρο

Κορυφαίος προορισμός ανακύκλωσης στην Ελλάδα και με απόλυτη συνείδηση και σεβασμό στο περιβάλλον, η Κωτσόβολος με μικρές και μεγάλες ενέργειες, συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη. Γι’ αυτό κάθε κατάστημα Κωτσόβολος είναι ένας σταθμός ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, με αποτέλεσμα από το 2008 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, να έχουν ανακυκλωθεί πάνω από 1,5 εκατομμύρια συσκευές. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στην Κωτσόβολος συμμετέχουν σε ένα σύστημα ανακύκλωσης πλαστικού, χαρτιού και αλουμινίου εντός των καταστημάτων, γραφείων και αποθηκών.

Η Κωτσόβολος πρωτοπορεί και για κάτι ακόμα: στις οικολογικές παραδόσεις με το Εco Quick Drop! Αυτό θα πει αυθημερόν παραδόσεις παραγγελιών σε κέντρα μεγάλων πόλεων με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, που αφήνουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Και μάντεψε…! Το Εco Quick Drop, σύντομα και στην Κύπρο.

Σύντομα τα δύο υπερσύγχρονα καταστήματα Κωτσόβολος θα ανοίξουν τις πόρτες τους στην Κύπρο. Ετοιμάσου να τα ανακαλύψεις και να ζήσεις ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο μέλλον.

*Η Κωτσόβολος είναι μέλος του ομίλου Dixons Carphone plc, μιας από τις κορυφαίες διεθνείς εταιρίες λιανικής ηλεκτρικών ειδών, κινητών συσκευών και υπηρεσιών με 864 καταστήματα, 16 websites, 32.500 υπαλλήλους σε 8 χώρες, που στόχο έχει να βοηθάει όλο τον κόσμο να απολαμβάνει συναρπαστική τεχνολογία, σε κάθε σημείο επαφής της μαζί τους, μέσα από μια μοναδική γκάμα υπηρεσιών και υποστήριξης.

Η Κωτσόβολος, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής με προϊόντα τεχνολογίας και ηλεκτρικές συσκευές με 93 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το kotsovolos.gr, και ένα άρτια καταρτισμένο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών.

Τέλος από σήμερα η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στην Ελλάδα

0

Νέα δεδομένα που κατά κάποιον τρόπο φαίνονται σχεδόν… πρωτόγνωρα ισχύουν από σήμερα Πέμπτη στην Ελλάδα, καθώς το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό παύει να είναι απαραίτητη σε κάθε κίνηση σε δημόσιους χώρους.

Η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, σε συνδυασμό με τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα από την καταγραφή των νέων κρουσμάτων αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας επέτρεψαν αυτή τη νέα χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον ιό.

Παράλληλα, από την προσεχή Δευτέρα παύει, μεταξύ άλλων, να ισχύει και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα:

Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew).
Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.
Πρόκειται για μια νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία επιβεβαιώνει την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, οι οποίοι προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς.

Απειλή οι ανεμβολιαστοί για την «ανοσία της αγέλης»

  • Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew).
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self-  test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Επίσης, αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Πρόκειται για μια νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η οποία επιβεβαιώνει την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, οι οποίοι προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς. 

Απειλή οι ανεμβολιαστοί για την «ανοσία της αγέλης»

Παρά την πτώση στα κρούσματα και τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι, τονίζοντας ότι συνεχίζουμε να έχουμε τουλάχιστον 60 καινούριες εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι.

Η πιθανότητα να βρεθεί σε ΜΕΘ εμβολιασμένος με μια δόση είναι μικρή, δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

«Η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε. Πρέπει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα φτάσουμε το 70% ανοσίας», τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του Ισραήλ, λέγοντας ότι παρόλο που έχουν φτάσει στο 56% οι πλήρως εμβολιασμένοι και είχαν μηδενίσει τα κρούσματα, χτες είχαν μια μικρή έκρηξη κρουσμάτων πιθανώς από τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν», επεσήμανε ο καθηγητής.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, διευκρίνισε, επίσης, ότι το 55% δεν είναι αρκετό για να λήξει για πάντα την επιδημία. «Πρέπει να πάμε σε υψηλότερα νούμερα. Και πρέπει να πάμε μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί αν το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 70%, το Δεκέμβρη ή το Νοέμβρη θα χρειαζόμαστε 80-85%.»

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι «το τέταρτο κύμα θα έρθει σίγουρα και θα αφορά τους μη εμβολιασμένους ή τους ανοσοκατεσταλμένους που δε μπόρεσαν με το εμβόλιο να κάνουν πλήρη κάλυψη.»

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους είπε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να νοσήσει σοβαρά κάποιος.

Καμπανάκι Χαρδαλιά για τέσσερις περιοχές

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, «τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν μια βελτιωμένη εικόνα, με την ηπειρωτική Ελλάδα να εμφανίζει μια σταθερή πτωτική πορεία σε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα νησιά μας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει χαμηλό».

Ωστόσο «υπάρχουν 4 περιοχές που δημιουργούν ένα μικρό προβληματισμό. Παρατηρούμε σε αυτές τις περιοχές μικρές αυξήσεις κρουσμάτων και νέες συρροές την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα οι δείκτες πέφτουν. Για αυτό καλό θα ήταν οι κάτοικοι της Πάρου (κίτρινο), της Κω (πορτοκαλί), της Ρόδου (κίτρινο) και της Ικαρίας (πράσινο) να συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην αλλάξουν επίπεδο και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας».

«Η καθημερινότητά μας αλλάζει και πάλι, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες σταματούν να ισχύουν μέτρα που για μήνες ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της. Όσο, όμως, και αν αδημονούμε για τη νέα μας κανονικότητα, όσο και αν θέλουμε να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι δεν έχει έρθει ακόμα αυτή η στιγμή. Και ότι για όσο η πανδημία συνεχίζεται, παραμένουμε προσεκτικοί και εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα» κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

in.gr